2007-01-29

Dagens kommunfullmäktige blev det kortaste jag upplevt. Orsaken kanske var de nya reglerna om talartid som införts ( 4 min inledande anförande och sedan 2 min för varje inlägg i debatten). Dagordningen var i och för sig inget att hetsa upp sig över heller.


Inga frågor angående Fanerdun eller andra investeringar fanns på dagordningen.

En interpellation från centerpartiet var väl det som var av lite intresse för vår del. Den handlade om medborgarkontoret i Norrliden som inte har någon anställd längre. Centerpartiet har tidigare rest frågan om det skall inrättas in kommundelsnämnd i Norrliden. Vid invigningen av medborgarkontoret och Norrlidstorget deltog dåvarande statsministern Göran Persson som var runt i landet och valfjäskade för invandrargrupperna. Birgitta Elfström (s) ansåg att centerpartiets Ingemar Einarsson ironiserade över att Göran Persson deltog vid invigningen. Ingemar E svarade att det var tråkigt att bara omnämnandet av Göran Persson uppfattades som ironiskt vilket utlöst en mindre skrattsalva bland många kommunfullmäktigeledamöter och åhörare.


Förslaget från centerpartiet om en kommundelsnämnd i Norrliden anser jag bara kommer öka segregationen i Kalmar och vi kommer således inte stödja den om den kommer upp i kommunfullmäktige. Om den skulle bli verklighet så är väl nästa område som kan bli aktuellt för en kommundelsnämnd det nya "ChinaTown" som kommer att växa upp och den utvecklingen är vi sverigedemokrater inte intresserade av. Vi har redan tillräckligt med politiker i Kalmar som kostar mycket pengar för kommunens skattebetalare.

I fullmäktige är det många som inte är aktiva och då främst hos socialdemokraterna som har hela 27 ledamöter kommunfullmäktige. Av dessa 27 är det i stort sätt bara ca 10 som är aktiva i debatten, övriga ca 17 har under de senaste 4 kommunfullmäktigemötena inte deltagit i debatten, utan fungerar mer eller mindre som röstboskap vid omröstningar/voteringar. Det kan ju nämnas att KFF Lasse Johansson socialdemokraternas affischnamn än så länge inte yttrat sig i någon fråga i fullmäktige men det finns som sagt 16 till.

I de små partierna ser det dock annorlunda ut, där de flesta ledamöter deltar i debatten. Undantaget är möjligen miljöpartiet där Jonas Löhnn tycks vara en envåldshärskare och sköter debatten på egen hand.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0