2007-04-23

Göran Häggfors (m) hade ställt en fråga till kommunalrådet Johan Persson (s) angående den otrygghet som framförallt kvinnor upplever under kvällar och nätter. I frågan och svaret räknas det upp en mängd orsaker och tänkbara åtgärder för att förbättra situationen. Men tyvärr råder även den "politiska korrektheten" även i Kalmars kommunfullmäktige och det innebär att det är tabu att prata om invandrarnas överrepresentation i brottsstatistiken. Det är bara att läsa rapporten från BRÅ angående brott bland invandrare och svenskar för att se sanningen. Invandrare från Mellersta Östern och Afrika är 5 gånger vanligare som våldtäktsmän än svenskar och vad det gäller brott generellt begår invandrare dubbelt så många brott. Och tittar man på kategorin invandrare från våra vanligaste invandrarländer är siffran ännu högre. Därför är det märkligt att begränsad flyktingmottagning inte är ett alternativ för att öka tryggheten i vårt samhälle. Nu blir jag förstås beskylld för att vara rasist men jag bara utvärderar statistiken från Brottsförebyggande rådet och drar mina egna slutsatser vilket inte är tillåtet i andra partier, inte ens i moderaterna. (eftersom det var en fråga fick ingen annan delta i debatten, det kanske var just därför det var en fråga istället för en interpellation).

Den fråga som skapade mest debatt var frågan om extra anslag (965 000 kronor) till IFK Kalmar som startat ett bygge utan att ha finansieringen klar. Alliansen kritiserade vänsterblocket för att förekomma demokratin genom att ge underhandsbesked innan beslut har fattats i demokratisk ordning. Personligen tycker jag att det är en storm i ett vattenglas med tanke på att beslutet blir detsamma även i demokratisk ordning. Däremot tycker jag att IFK Kalmar skall få en liten näsbränna för sitt agerande med minskade bidrag under några av de följande åren. Så inte andra föreningar kör med samma teknik för att få bidrag beviljade.


Kommunfullmäktige avslutades med fika och att den nystartade sångkören med kommunanställda sjöng en blandad repertoar. Vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström var körledare men begick ett allvarligt misstag vid valet av sånger som avslutades med en gospelsång. Nu väntar vi bara på att muslimen Nasim Malik skall göra en anmälan om den kränkning han utsattes för genom att lyssna på en kristen sång.  Fy skäms Birgitta Axelsson Edström så slarvigt av dig. Nu riskerar du bli kallad rasist.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0