2007-06-18

Vid dagens kommunfullmäktige avhandlades budgeten för 2008. Flera av ledamöterna undrade varför vi var så passiva, vilket jag tycker är märkligt då de i allra högsta grad borde vara medvetna om hur vi blir utfrysta från allt. Vår motion om insynsplats i kommunstyrelsen röstades ner och stöddes inte av en enda ledamot. Vi har ingen representant i någon nämnd eller styrelse. I det budgetarbete som pågått under våren har vi inte blivit inbjudna att delta. I Oskarshamn däremot har SD varit varit inbjudna att delta i budgetarbetet.


Att budgetdebatten skulle inledas med en allmän debatt fick vi information om ett par minuter innan fullmäktigemötet startade.


Sammantaget innebär detta att vi fick informationen om majoritetens budgetförslag en vecka innan kf och då hade redan övriga partier skrivit sina budgetreservationer som också fanns med i handlingarna.

Så gott folk det är inte så lätt att delta i budgetdebatten i kommunfullmäktige under dessa förhållanden!


Jag anser att vi är rejält utfrysta eller rent ut sagt mobbade av övriga partier och att dessa partier borde fundera över sin egen syn på demokrati. De partier som oftast pratar om människors lika värde borde fundera över hur de själva praktiserar detta.


För övrigt vill jag bara kommentera en punkt från kf. Miljöpartiet hade en reservation i majoritetens budget vilket gällde bron vid Bragegatan (40 miljoner kronor) denna ville mp skjuta framåt till 2009 så att en motion om resecentrums placering hunnit behandlats. Moderaterna hade tidigare pläderat för att man ville skjuta investeringar på framtiden så att inte kommunens lånebehov skulle bli så stort. Men när miljöpartiet begärde votering för sin reservation var det bara mp, c, kd och sd som stödde reservationen. Moderaterna gick med andra ord emot sin egen budgetreservation, snacka om virriga och kluvna moderater.
Även folkpartiet gick emot förslaget från mp. Folkpartiet och Inger Hillmansson vet man aldrig var man har.


I den här frågan kunde oppositionen i kf gett s och vp en snäpp på näsan men återigen var inte oppositionen enad, vilket den aldrig tycks vara. De enda gångerna alliansen tycks vara enad är när sverigedemokraternas yrkanden eller motioner skall röstas ner i kf.


DET ÄR VÄL DET SOM KALLAS FÖR KALMARANDAN!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0