2007-08-27

Idag var det dags för första kommunfullmäktigemötet efter sommaren. Det var egentligen bara två punkter som medförde lite debatt, dels en höjning av avgifterna inom barnomsorgen och en partimotion från folkpartiet om skriftliga omdömen i ordning och uppförande. 

Barnomsorgen skall enligt förslaget inte längre ha någon avgiftsfri månad längre. Med andra ord en rejäl höjning på nästan 10 procent. I valrörelsen gick socialdemokraterna ut med en lista på 100 punkter för att göra Kalmar mer "rättvist". Ett av förslagen var halverad maxtaxa. Cecillia Strömberg (s) försvarade förslaget med bland annat följande kommentar i debatten.
- Vi är inte sämre än att vi kan ändra oss.
 
Så lätt tar socialdemokraterna på ett vallöfte. Sedan fortsatte hon med att skylla på att socialdemokraterna inte vann valet till riksdagen och att det skulle vara orsaken till höjd maxtaxa. 

Men priset tar nog ändå Annika Brodin (s) Hon ansåg att det inte var en avgiftshöjning att avgiftsbelägga även den 12:e månaden på året. Undrar om någon av Kalmars barnfamiljer håller med henne. 

Centerpartiet la ett tilläggsyrkande angående de regler som styr avgifterna för maxtaxan som stöddes av alliansen, sd och mp, vilket medförde att s och v fick bita i gräset

Folkpartiets motion om skriftliga omdömen i ordning och uppförande utlöste en debatt som varade i nästan två timmar. Motionen ligger helt i linje med sverigedemokraternas handlingsprogram för skolpolitik och därmed stödde vi den givetvis. Det sades många kloka ord under debatten och de kom framförallt från alliansens företrädare. Lars Rosen (sd) deltog i debatten och gav en del exempel från sin tid då han jobbade i flera av Kalmars skolor.

Birgitta Axelsson Edström (v) inlägg höll däremot mycket låg nivå men det beror väl på hennes hatiska inställning till skolminister Jan Björklund som hon bland annat luftat på sin blogg.  

Tyvärr röstades folkpartiets motion ner med 35 röster mot (s, v, mp), 22 röster för (fp, kd, sd och m)  och 4 avstod.
Centerpartiet var splittrat med 2 mot och 3 avstod. Jag tycker att det var fegt av oppositionsrådet Anders Andersson (c) som avstod. Han är ordförande i gymnasieförbundet och borde väl ha en uppfattning i denna fråga, fegt.

Fanerdun var uppe på tapeten men den information som Johan Persson (s) gav blev man inte något klokare på. Han passade istället på att kritisera media och de lokala tidningarna och den bok som Ola Wong skrivit där bland annat ett kapitel heter "Kalmar luftslott".

Kommentarer
Postat av: Rolf

Kan du inget annat än att gnälla och låta som en skvallerkärring? Hur vore det om du arbetade lite inom politiken istället för att se ner på allt och alla som inte har dina tankar?

2007-09-01 @ 22:38:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0