KF 080616 BUDGETDEBATT

Vid dagens budgetdebatt i kommunfullmäktige blev diskussionen het och flera av ledamöterna var irriterade över oss sverigedemokrater. Må hända har det att göra med våra fina opinionssiffror i SIFO:s senaste undersökning, 4,2 procent.


Johan Persson, kommunalråd för socialdemokraterna angrepp oss redan i sitt första inlägg utan att vi ens varit upp i talarstolen. Riktigt roligt!!


Han anklagade oss Sverigedemokrater för att skapa kaos i Karlskrona, vad det nu har med budgetdebatten i Kalmar att göra. Men där hoppade Johan Persson i galen tunna.

Det kaos som råder i Karlskrona beror på att inga partier vill samarbeta med sd och det kan man inte skylla sd för. Sd har vad jag vet inget emot att samarbeta med något annat parti men då skall det också vara ett samarbete i alla frågor. Kaoset i Karlskrona beror snarare på att Johan Perssons parti socialdemokraterna har svårt att smälta valförlusten 2006 och har svårt att acceptera valresultatet.


Vi valde att inte göra en egen budget utan har prioriterat andra uppgifter i vår begränsade organisation. Under budgetdebatten yrkade jag på tre ändringar i budgeten för att markera vår ståndpunkt. Vi skulle givetvis kunna lagt en rad ändringsyrkanden men vi valde några få som vi istället ville fokusera mer på.


I budgetförslaget finns några skrivningar som jag reagerat på och här kommer dessa med min kommentar.


"År 2005 hade 5,2 % av kommunens anställda utländsk bakgrund. Av kommunens innevånare var motsvarande siffra 9,4 %. Kommunens anställda med utländsk bakgrund ska vara motsvarande andel av kommunens invånare som har utländsk bakgrund 2011."


Enligt SCB:s senaste siffror har andelen med utländsk bakgrund ökat till 10,7 % 2007 i Kalmar kommun.


Vad innebär denna skrivning i praktiken?


Kalmar kommun har närmare 5 000 anställda och är med det kommunens största arbetsgivare. Ovanstående skrivning innebär att andelen anställda med utländsk bakgrund skall öka från 5,2 % till 10,7 % 2011. Sannolikt kommer andelen vara ännu högre 2011 med tanke på invandringen till kommunen.

Detta innebär att andelen anställda med utländsk bakgrund skall öka med 5-6 %, vilket innebär 250-300 personer.


Kommunen vill alltså byta ut 250-300 anställda med svensk bakgrund till anställda med utländsk bakgrund
.


Det kan man kalla ett Sverigefientligt förslag och är enligt min uppfattning helt sanslöst.


Sverigedemokraterna yrkade på att ovanstående skrivning skulle strykas helt och hållet ur budgeten.


En annan skrivning i budgeten är följande.


"Förvärvsfrekvensen för befolkningen i åldern 20-64 år i Kalmar kommun ska öka från 74,8 % 2005 till lägst 80 % 2014. Arbetslösheten ska inte överstiga riksnivån.

Förvärvsfrekvensen för utrikes födda i åldern 20-64 år ska öka från 53,4 % 2005 till lägst 70 % 2014."Detta innebär att kommunen ställer lägre krav på förvärvsfrekvens för personer med utländsk bakgrund. På svenskar ställs krav som i praktiken innebär 81-82 % förvärvsfrekvens medan personer med utländsk bakgrund bara skall uppnå en förvärvsfrekvens om 70 %.


Det är väl det som är mångkultur och skall berika oss svenskar. 

Det kan man kalla ett riktigt Sverigefientligt förslag.


Sverigedemokraterna yrkade på att även personer med utländsk bakgrund skall ha samma krav som personer med svensk bakgrund, alltså 80 % förvärvsfrekvens oberoende av etnisk bakgrund.


Vid den avslutande omröstningen begärde vi votering på ovanstående ändringsyrkanden. Vi var för övrigt det enda partiet som begärde en votering under denna budgetdebatt.


Omröstningen utföll enligt följande på ovanstående två punkter som slogs ihop till en votering.


53 ledamöter röstade emot våra ändringsyrkande, 6st ledamöter avstod att rösta (4st folkpartister och 2st moderater), det var endast vi sverigedemokrater som röstade för våra ändringsyrkande. 


För mig är detta fullständigt horribelt och skrämmande att 53 ledamöter utan att blinka stöder ett förslag som innebär att kanske 300 svenskar ska bytas ut mot 300 personer med utländsk bakgrund. 10st så kallade nya moderater eller nysossar stödde denna skrivning i budgeten 


Det finns givetvis en hel mängd annat att skriva om angående detta kommunfullmäktigemöte som startade 10:00 och inte var slut förrän ca 17:15 men det kommer jag kanske återkomma till.

Läs Barometerns nätartikel.

Anders Blank missuppfattar dock att jag blev rejält sur på Johan Persson för att han anklagar sd för att vara ansvariga för "kaoset" i Karlskrona och inte på att vi inte gjort en budget. Johan Persson (s) har inte ett dugg med att göra hur vi inom sd använder det partistöd eller partisekreterar tid vi får. Att lägga en väldig massa tid och energi på en budget som inte ens alla ledamöter i fullmäktige läser och media inte kommenterar i tidningarna är fullständigt bortkastat tid och ger inte sd fler väljare i valet 2010. Om vi däremot producerar debattartiklar, insändare, uppdaterar bloggar och delar ut flygblad och annan information från sverigedemokraterna så kommer det förhoppningsvis ge betydligt mycket mer än en budget som ingen läser. Det handlar om att använda våra resurser mest effektivt.

I dagens artikel om fullmäktige i tidningen Östran nämns sverigedemokraterna överhuvudtaget inte! Det är på det sättet som det socialdemokratiska maskineriet tar debatten. Att ovanstående punkter skulle omnämnas i Östran är givetvis uteslutet och rena självmordet för vänsterblocket!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0